שימו לב:
enable אינה מספקת שירותי תמיכה עבור תוסף הנגישות. התוסף מספק חלק מדרישות הנגישות ולא את כולן ואינו מתיימר ואינו מיועד לעמוד בתקן כזה או אחר בתחום הנגישות.

מה זה WCAG 2.0 ואיך זה קשור לאתר שלי?

אנשים אוהבים לזרוק ראשי תיבות באויר, וברוב המקרים, פשוט יותר להנהן ולהעמיד פנים שאתה מבין כדי לא לתקוע את השיחה. בקשר לראשי התיבות WCAG 2.0, רצוי מאוד להבין את המשמעות ואת התקנות העומדות מאחוריהן. אי עמידה בתקנים אלה עלולה לגרום לניכור הגולשים באתר ולהעמיד אותך מול בעיות משפטיות. חשוב להפוך את האתר שלך לנגיש עבור כל מי שמבקר בו, כדי שיוכלו להפיק את המרב מהתוכן שלך. משמעות הדבר היא הנגשת אתר עבור משתמשים שעשויים להזדקק לשינויים או להתאמות. הבנה טובה של WCAG 2.0, של הכללים וההגיון מאחוריהם, יכול לעזור לך בהנגשה, אז בואו נתחיל.

 

מה זה WCAG 2.0?

מה זה WCAG 2.0?

מה זה WCAG?

WCAG משמע הנחיות לנגישות תוכן אינטרנט.

כל גולש ומבקר שמגיע לאתר שלך הינו אדם שונה עם צרכים שונים. רוב הגולשים יסתדרו עם המבנה והתוכן כמו שהוא, אך עם זאת, עבור פלח נרחב מאוד מהאוכלוסיה זה פשוט לא מספיק. בישראל מעל 1.6 גולשים בעלי מוגבלויות. ברור שמגוון המגבלויות משתנה מאדם לאדם, אך עדיין מדובר בקבוצת אנשים עצומה, שאנו מחוייבים להנגיש את האתר שלנו עבורם. לכן הקימו את WCAG 2.0, ובעזרת ההנחיות והכללים האלו, נלמד איך לעזור לגולשים באתר שלנו להחשף לתכנים שלנו, משמע: "…תקן משותף יחיד עבור נגישות תוכן אינטרנט העונה על צרכים של יחידים, ארגונים וממשלות בעולם". עדיין קצת מבולבלים? בואו נצלול טיפה יותר עמוק אל WCAG 2.0.

 

למה צריך להיות אכפת לי?

אם יש בבעלותך אתר או אפליקציה, הכללים האלו ללא ספק אמורים להשפיע עליך. למעשה, הם קיימים כדי לעזור לך, לעזור לאחרים לגשת ולהחשף לשירותים ולתכנים שלך. עזרה לציבור שלם לגשת לתוכן שלך היא לא רק הדבר הנכון לעשות, היא לחלוטין באה לטובת העסק שלך בשורה התחתונה. הנגשת האתר או האפליקציה שלך פירושה חשיפת האתר שלך לעוד 1.6 מליון גולשים פוטנציאלים שבעבר פשוט לא היתה להם האפשרות. WCAG 2.0 הוקם כדי לעזור לאנשים קשישים, לקויי ראייה, ליקויי שמיעה ואנשים רבים אחרים עם בעיות בריאות, קשב וריכוז, אפילפסיה או מגבלות קוגנקטיביות אחרות שפשוט קשה להם להשתמש באינטרנט כפי שהוא היום.

אם בנוסף לכל זה עדיין אתה זקוק לתמריץ, יש לקחת בחשבון שלאתר לא מונגש יכולות להיות השלכות משפטיות כבדות מאוד. אתרים או אפליקציות של חברות קטנות כגדולות, אשר אינם עומדים בתקני ה-WCAG 2.0 חשופים בפני תביעות, קנסות, הוצאות משפטיות שביננו בשום דרך זה פשוט לא שווה את זה. שמירה ותחזוקה של האתר שלך נגיש מלכתחילה יסייעו ימנעו ממך את התענוג.

אז מה אני יכול לעשות?

ראשית, לפנות ליועץ הנגשה או לחברת הנגשה ולבדוק מה מצב האתר שלך ביחס לסטנדרטים אלו. ישנם משאבים רבים אונליין במידה ותרצה לבצע את הבדיקה בעצמך, אך יש לקחת בחשבון שבצורה זו אין באמת דרך קונקרטית לדעת את האתר מונגש ב100%. בתור התחלה בטוחה חשוב לדאוג שהתוכן יהיה ברור ומובן, התמונות יכילו טקסט חלופי מפורש וברור ועיצוב האתר יהיה נגיש ולא מסובך להבנה

 

האם האתר שלכם כבר עומד בתקן WCAG 2.0? אילו שינויים עליך לבצע באתר שלך כדי לוודא שיעמוד בתקן? שתפו את המחשבות שלכם בתגובות!