שימו לב:
enable אינה מספקת שירותי תמיכה עבור תוסף הנגישות. התוסף מספק חלק מדרישות הנגישות ולא את כולן ואינו מתיימר ואינו מיועד לעמוד בתקן כזה או אחר בתחום הנגישות.

הנגשה באינטרנט יכולה להיות דבר פשוט – הדרך הקלה להנגיש אתר אינטרנט!

האם אתם לוקחים את האינטרנט כדבר מובן מאליו?

פעם אינטרנט היה דבר חדש, סוג של רומן, משהו קסום. התחברות לאינטרנט וההגעה לכל כך הרבה אנשים ברחבי העולם נראתה כמו מסע לעתיד שהתעורר לחיים. כיום בשנת 2017 האינטרנט הוא כבר חדשות ישנות עבור רובנו הוא אמנם משאב עוצמתי מאין כמותו אך לא חדש ומלהיב, האינטרנט הפך לחלק בלתי נפרד מחיי היום יום בעבור מליוני אנשים.

לא לכולם קל להשתמש באינטנרט

אם גם אתם מאלה שגולשים כל היום ומסתמכים על יכולות האינטרנט ברמה יום יומית, תתפלאו לדעת כי ישנם אנשים שבעבורם משאב זה לא כל כך נוח לשימוש, שואלים למה? התשובה היא כי עדיין ישנם מחסומים רבים שהוא מכיל בתוכו.
באותו עניין, גם עיצוב אתרים יחווה  תפיסתית/ קוגנטיבית אצל כל אחד באופן שונה, לכן ישנה שאיפה כי האינטרנט ישתמש בעיצוב אוניברסאלי ויאפשר אופציות נגישות, אחרת מיליוני אנשים בעולם ימצאו עצמם ממודרים ממשאב מדהים זה.
ועדיין אפשרויות האינטרנט הנגיש רחוקות עוד מלהתממש ובעלי אתרים רבים פשוט לא יודעים כיצד להתחיל להנגיש את האתר שלהם.

האינטרנט בחיי היום יום שלנו, האם לכולם קל לגלוש באינטרנט?

האינטרנט בחיי היום יום שלנו, האם לכולם קל לגלוש באינטרנט?

על כמה אנשים זה משפיע?

בכדי להצדיק  את זה צריך ראיות מוצקות ונתונים סטטיסטים. להלן כמה נתונים שעשויים לשכנע אתכם כמה החשיבות של נגישות באינטרנט גדולה:

  1. על פי מחקר שנעשה באוגוסט  2014 על ידי ארגון הבריאות העולמי 285 מיליון אנשים מוערכים כלקויי ראייה ברחבי העולם: 39 מיליון עיוורים ו-246 מליון בעלי ראייה ירודה. למעבר למאמר יש ללחוץ כאן.
  2. באותו נושא אך במאמר אחר מחודש פברואר 2017 נמצא כי ל-360 מיליון אנשים ברחבי העולם חווים אבדן שמיעה. למעבר למאמר יש ללחוץ כאן.
  3. כמו כן על פי united nations enable שחקרו את הנושא עוד בשנת 2006 מצאו כי "ברוב המדינות אחד מכל עשרה אנשים הינו בעל נכות פיזית, חושית או נפשית ולפחות 25% מכלל האוכלוסיה בעלי מוגבלויות". למעבר למאמר יש ללחוץ כאן.

בנוסף, בואו נעיף מבט על מה שקורה בישראל מבחינת הנגשה, הבאנו מס' נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה:

  1. נכון לדצמבר 2014 ל-17% מהאוכלוסייה מגיל 20 ומעלה יש מוגבלות תפקודית חמורה כלשהי, 43% בקרב בני 65 ומעלה. 4% מתקשים מאוד בראייה או שאינם יכולים לראות כלל ו- 13%  מהם בני 65 ומעלה. למעבר למקור יש ללחוץ כאן.
  2. נכון לסקר שנעשה בנובמבר 2016 הנתונים מדהימים: 54% מבני 20-64 עם מוגבלות משתמשים במחשב ו-64% משתמשים באינטרנט, מהגילאים שלא צוינו ישנו ממוצע של 79% ו-85%. למעבר למקור יש ללחוץ כאן.
  3. במאי 2016 נמצא כי-13% (680 אלף נפש) מבני 20 ומעלה מתקשים בשמיעה במידה כלשהי. למעבר למקור יש ללחוץ כאן.

למרבה המזל, זה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים לכלול תכונות נגישות מועילות באתר האינטרנט שלכם. ישנן דרכים לעזור ולתת למבקרים שלכם את העזרה שהם צריכים מבלי לשבור קופות חיסכון בבנק, בלי לשכור שירותים נוספים של מעצב אינטרנט בכדי לתקן את מה שלא נגיש ויזואלית. לפניכם הגשנו מספר המלצות שיעניקו למשתמשים שלכם את העזרה הדרושה להם.

התקינו את תוסף הנגישות החינמי של enable

  • אייקון של תוסף הנגישות enable

    אייקון של תוסף הנגישות enable

    ההתקנה עצמאית, מיידית ובחינם.

  • אין כל עלות חודשית על התחזוקה/שדרוגים.
  • הפונקציות שלו רחבות וכוללות: התאמה לקורא מסך, ניגודיות צבעים, הגדלות והקטנות של טקסט/מסך, שינוי גופן, מצב קריאה ועוד.
  • התוסף לא דורש כל שינוי באתר הקיים ואיננו פוגע במראה החזותי שלו.
  • התוסף נטען רק לאחר שכל האתר עלה ומקיים אפס האטות של מהירות הטעינה.
  • התוסף נגיש ונבדק על ידי אנשים בעלי מוגבלויות ברמה פיזית והן ברמת העזרים הטכנולוגיים שברשותם.

הרכיב מספק לכם ולגולשים באתר חלק לא מבוטל מדרישות תקן WACA 2.0 ויחסוך מיועץ הנגישות שתשכרו לשם הנגשת האתר חלק ניכר מהעבודה, וככה גם כנראה יחסוך לכם כסף.  להתקנת תוסף הנגישות של enable לחצו כאן.


שואלים למה?
ובכן, 
מעבר לכל הפונקציות הסטנדרטיות של השימוש הנגיש באתר ישנן אופציות נוספות כגון:

דיווח הפרה – משמעות הלחצן הנה לאפשר לאדם בעל מגבלה לפנות אליכם באופן פרטני ולבקש שתשנו/תוסיפו תבצעו התאמת נגישות ייחודית בשבילו כלקוח/גולש באתרכם. צאו מנקודת הנחה שאם הוא ביקש את עזרתכם ככל הנראה רבים אחרים יזדקקו לעזרה מהסוג הטכני שהוא ביקש.

הצהרת נגישות – מכח החוק מחויבת להופיע באתר במקום מספיק בולט לעיין ולכלול את התאמות הנגישות שבוצעו וכמובן את אלו שאינן מתקיימות באתר למען הסר ספק והסדר הטוב, דבר זה כשלעצמו מהווה רשת ביטחון מסוימת.

בדקו את ניגודיות הצבעים באתרכם

בעוד שהתוסף מאפשר למשתמש לשנות את הניגודיות של הצבעים לשחור-צהוב, גוונים שונים, קונטרסט אחר, תוכלו להגדיל ולעשות, ולשנות את הצבעים באתר שלכם בהתאמה כזו שיחס הניגודיות יהיה 1.4.5 כמקובל, ככה תוכלו להתאים את האתר שלכם לאנשים הסובלים מעיוורון צבעים, בעיות של קשב וריכוז וכבדי ראייה בעיקר. בשילוב תוסף הנגישות בהחלט ינתן מענה הולם לגולשיכם.

תוכלו לבדוק אם עמדתם בדרישת התקן עם כלים שונים לבדיקת ניגודיות, מרבית הכלים יפרטו לכם בטבלה או יציגו פלט שבו תוכלו לדעת אילו חלקים עומדים בדרישה הבסיסית של AA ואילו חלקים עומדים בדרישה של AAA.
כהתחלה נמליץ לכם להשתמש בכלי זה ולעבור בעצמכם על הצבעים באתר, זה פשוט, קל וזה עובד מצויין!  למעבר לכלי בדיקת הניגודיות יש ללחוץ כאן.

תמונה של כלי בדיקת הניגודיות שלנו

תמונה של כלי בדיקת הניגודיות שלנו

בנושא זה של ניגודיות מאוד קל להגיע לרמה של AAA ולכן גם אם האתר שלכם עומד בדרישות המינימליות של AA על פי WACA 2.0 מומלץ לעשות מאמץ נוסף להתאים ל AAA ולהקל על עוד גולשים תוך כדי תנועה.

דברו עם הגולשים שלכם

אם יש לכם קרוב משפחה מבוגר? חבר עם ראייה ירודה? בקשו מהם לגלוש באתר שלכם.
זה כל כך קריטי שמדובר באנשים עם לקות ראיה, חולי אפילפסיה, סובלים מקשב וריכוז ועוד..
אתם תופתעו מכמות התאמות הנגישות שתבצעו ומהצורה שהן ישפיעו על רמת חווית הגלישה באתר שלכם.

אם יש לכם קרוב משפחה מבוגר? חבר עם ראייה ירודה? בקשו מהם לגלוש באתר שלכם

אם יש לכם קרוב משפחה מבוגר? חבר עם ראייה ירודה? בקשו מהם לגלוש באתר שלכם

בדיקה זו שהמשתמשים יבצעו יכולה ואנחנו בטוחים כי היא אף תשפיע על התפיסה שלכם לכל החיים.
נכון, אתם מכירים את האתר שלכם, את התכנים, את השירותים המוצעים בו, אתם בטח השופטים הכי טובים של עצמכם, זה בסדר!!
ועדיין לא תאמינו כמה פאנל מצומצם של אנשים מגוונים יכול להועיל לכם. לאחר שתקשיבו ותיישמו, האתר שלכם ייחשף לפלח שוק חדש ובלתי מבוטל.

תתרגשו זה מותר

הסתכלו על התאמות נגישות כעל בחירה מודעת ומושכלת. אתם זוכים לקחת חלק בעולם חדש של שיפורים, טכנולוגיות פורצות דרך, פתח להסתגלות וחווית משתמש לכלל האנשים בעולם, ללא הבדלים וללא חריגות.
במוקדם או במאוחר כולם כבר יבצעו את ההתאמות וכל האתרים יהיו מונגשים, הדבר יהיה שגרתי לחלוטין. אתם, אנחנו, חלק מהמהפכה הזאת, בואו נתרגש יחד!

נשמח מאוד שתשתפו אותנו בחוויית ההנגשה שלכם, תגובות שקיבלתם ממשתמשים, פדבקים שנוכל כולנו יחד ללמוד!

נכתב על ידי יוני אוחנון אברג'יל – מייסדת enable והבעלים של 18 דיגיטל